Η ΒΟΤΟΥΛΟΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ Α ( ΜΠΟΤΟΞ ) ,ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ του Ν.Μερτζιώτη Χ.Ουρολόγου

Μία μορφή ακράτειας είναι η επιτακτική ακράτεια : Η ξαφνική επιθυμία να ουρήσουμε, αλλά δεν προλαβαίνουμε να να κρατηθούμε, μέχρι να φθάσουμε στη τουαλέτα. Εκείνη τη στιγμή η κύστη "σφίγγεται" (συσπάται) ακούσια , η βαλβίδα( ο αυχένας της κύστης) ανοίγει και τα ούρα πετάγονται έξω Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια νευρολογική πάθηση αλλά πολλές φορές δεν βρίσκουμε αίτιο και λέγεται ιδιοπαθής υπερλειτουργική (σπαστική) κύστη. Πολλά φάρμακα κυκλοφορούν χωρίς όμως εντυπωσιακά αποτελέσματα.Το κενό στη φαρμακευτική θεραπεία έρχεται να συμπληρώσει το γνωστό μας bottox που χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική για την καταπολέμηση των .
όπως παρουσιάσθηκε το η βοτουλονική τοξίνη Α ( μπότοξ ) δοκιμάσθηκε σε 275 ασθενείς που χωρίσθηκαν σε 2 γκρούπ. Στους μισούς χορηγήθηκαν εγχύσεις μπότοξ μέσα στη κύστη ενώ στους άλλους μισούς χορηγήθηκαν εγχύσεις με φυσιολογικό ορρό (πλασέμπο). Μετά από 6 εβδομάδες πάνω από το 50% των ασθενών μου χορηγήθηκε μπότοξ ήταν εγκρατείς σε αντίθεση με αυτούς που χορηγήθηκε ως φάρμακο ο φυσιολογικός ορρός.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φάσης 3 μελέτη που αφορά στην εφαρμογή του μπότοξ στην ακράτεια ούρων και σύντομα πρόκειται να πάρει την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για ενδοκυστική έγχυση.
Σύμφωνα με τον κ.Μερτζιώτη "Το Botox φαίνεται να αποτελεί μία αποτελεσματική δεύτερη γραμμή θεραπείας όταν αποτύχουν μέτρα όπως η αλλαγή τρόπου ζωής , η επανεκπαίδευση της κύστεως ή η φαρμακευτική θεραπεία.....περισσότερα www.ourologos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καρκίνος προστάτη: Πώς συνδέεται με τη διάρκεια του ύπνου

Ουρολογική ενημερωση: Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ; του Ν.Μερτζιώτη Χ.Ουρολόγου

Ρομποτική Χειρουργική Προστάτη: Ριζική προστατεκτομή με ακρίβεια χιλιοστού.