ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ. ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ


Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια δηλ. χωρίς τη θέληση μας απώλεια ούρων σε βαθμό τέτοιο που να προκαλεί πρόβλημα υγιεινής (δερματίτιδες) ή πρόβλημα κοινωνικής αποδοχής ( μυρωδιές, βρεγμένα ρούχα κ.λ.π.) και πρόκειται για ένα σύμπτωμα ,μία κλινική εκδήλωση και όχι για μία πάθηση.
 Η ακράτεια αφορά όλες τις ηλικίες ,συμβαίνει στα παιδιά και σε νέους ,αλλά είναι ιδιαίτερα  συχνή στην τρίτη ηλικία. Θα λέγαμε ότι οι γυναίκες προσβάλλονται περισσότερο, στην Αμερική 13.000.000 άτομα πάσχουν από ακράτεια και το 85% είναι γυναίκες. Εκτιμάται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 30-59 ετών έχει παρουσιάσει έστω ένα επεισόδιο ακράτειας.Η κατάσταση συνοδεύεται από σημαντική νοσηρότητα, και προκαλεί ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη, απομόνωση και άγχος, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την σεξουαλική δυσλειτουργία που προκαλεί, κυρίως στα νεότερα άτομα.Η ακράτεια απο προσπάθεια είναι αυτή που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες Οι μύες που περιβάλλουν τον αυχένα της κύστης χαλαρώνουν και δεν μπορεί πλέον η κύστη να αντιμετωπίσει μεγάλες πιέσεις.Έτσι δραστηριότητες που αυξάνουν την πίεση στην κοιλιά ,όπως φτέρνισμα, βήχας ή ορθοστασία , όταν η γυναίκα σηκώνει βάρος ή ακόμα και όταν σηκώνεται από την καρέκλα της. προκαλούν απώλεια ούρων. Είναι το είδος της ακράτειας που συνήθως παρουσιάζεται μετά απο ένα τοκετό.
Η θεραπεία της ακράτειας απο προσπάθεια είναι κυρίως χειρουργική. Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές, από τις οποίες αυτή με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η τοποθέτηση ειδικής ταινίας στήριξης της ουρήθρας. Πρόκειται για ένα λεπτό κομμάτι υλικού (πολυπροπυλαίνιο) το οποίο τοποθετείται με μια μικροσκοπική τομή στο κόλπο  κάτω από την ουρήθρα και την στηρίζει. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που  μπορεί να γίνει με τοπική ή με επισκληρίδειο αναισθησία.
Η διαδικασία είναι σύντομη (περίπου 20 λεπτά) στα εξωτερικά ιατρεία ή με νοσηλεία μίας ημέρας.
Ένα σημαντικό πρόβλημα της μεθόδου ήταν η ανεπιτυχής τοποθέτηση της ταινίας. Πολλές φορές η ταινία μπορούσε να μπεί αρκετά χαλαρά ώστε όταν η ασθενής ευρίσκετο σε όρθια θέση να συνεχίζει να έχει ακράτεια ή άλλες φορές να τοποθετηθεί με αρκετή τάση (σφιχτά) με αποτέλεσμα η ασθενής να έχει δυσκολία στην ούρηση.Αυτά τα προβλήματα ήρθε να λύσει μία ταινία τελευταίας γενιάς που επιτρέπει την ρύθμιση της τάσης τις  άμεσα επόμενες ημέρες του χειρουργείου,έτσι ώστε να φθάνουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν 98%,όταν τοποθετηθούν απο ειδικά εκπαιδευμένο στη μέθοδο Χειρουργό Ουρολόγο. Αποτελεί μία νέα και επαναστατική και ελάχιστα επεμβατική  μέθοδο με άριστα αισθητικά αποτελέσματα,που διορθώνει το πρόβλημα της ακράτειας άμεσα ενώ ταυτόγχρονα δεν καθηλώνει την γυναίκα στο κρεββάτι αλλά αντίθετα της επιτρέπει να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες της την επόμενη ημέρα.
http://www.ourologos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καρκίνος προστάτη: Πώς συνδέεται με τη διάρκεια του ύπνου

Ουρολογική ενημερωση: Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ; του Ν.Μερτζιώτη Χ.Ουρολόγου

Ρομποτική Χειρουργική Προστάτη: Ριζική προστατεκτομή με ακρίβεια χιλιοστού.